Välkomna, Cobi Rehab!

Cobi_madrass

Cobi Rehab håller på att etablera sig i Sverige och har ett brett utbud av hjälpmedel inom positionering och förflyttning.

Vi hälsar Cobi Rehab välkomna som ny utställare i vår utbildningsverksamhet i Göteborg! Bland annat har vi fått hit rullstolen Kelvin och madrassen med samma namn! Produkterna är uppbyggda av moduler med kuddar fyllda med latex och så kallade Krøyerkulor.

Rullstolen Kelvin är inställbar i höft-, knä- och fotlederna och kan tiltas 30˚. Rullstolens kuddarmar placeras i användarens knä och ger på så sätt både trygghet och avlastning. Stolen är tänkt att användas till användare med deformiteter, kontrakturer och smärta. Rullstolen står i vår miljö som visar hjälpmedelslösningar för personer som lever med långvarig smärta.

Madrassen Kelvin är utvecklad till oroliga användare och användare som har behov av en specifik liggställning och stöd. Den förebygger och behandlar också liggsår. Madrassen ligger i en av de reglerbara sängar vi använder i våra förflyttningsutbildningar och våra kursdeltagare får chans att känna själva hur de uppfattar den.

Vi har också flera produkter från Cobi Rehabs sortiment för extremt överviktiga, XXL Rehab, i vår lokal vilka vi kommer att använda för första gången i september på vår kurs Extrem fetma – förflyttning.