Kakor

Vi använder kakor vår webbplats www.hmcsverige.se, men de är inte nödvändiga för att webbplatsen ska fungera.

Du kan väja att tillåta användning av kakor genom att klicka på ”Godkänn” i informationsrutan som dyker upp när du först besöker vår webbplats.

Vad är en kaka (cookie)?

En kaka är en liten textfil som lagras på din dator eller annan IT-utrustning. Kakor kan avvändas i olika syften, t.ex. för att analysera hur besökare använder en webbplats, för att komma ihåg olika val som besökare gör på en webbplats (t.ex. språk) och för att samla in opersonlig, aggregerad statistik om webbplatsen för att optimera användarvänligheten.

Det finns två typer av kakor, dels så kallade permanenta kakor som sparar en fil på din dator till dess filen tas bort och dels så kallade sessionkakor som läggs in i din webbläsare när du besöker en webbplats och försvinner när du stänger din webbläsare.

Vilka kakor använder vi på hmcsverige.se?

Vi använder kakor för att samla in information om våra besökares beteende på webbplatsen. Informationen som sparas i kakan omfattar t.ex. vilken webbplats besökaren kom från, hur många och vilka sidor som besöktes på vår webbplats och hur länge som besökaren stannade på webbplatsen. Informationen som vi samlar in ger oss besöksstatisk samt hjälper oss att analysera våra besökares beteende på webbplatsen för att förbättra användarupplevelsen.

För detta ändamål använder vi analysverktyget Google Analytics, se detaljerad information om de kakor från Google Analytics som vi använder nedan. Vi vill understryka att vi aldrig samlar in några personuppgifter.

Google Analytics

I listan nedanför kan du se vilka kakor vi använder och hur länge de lagras.

Namn på kaka Tid som kakan lagras på din Lagringstid
__ga 2 år
__gat 1 minut
__gid 24 timmar

Samtliga kakor är förstapartskakor.

Informationen från kakorna förs över till Google.

Hur du undviker kakor

Om du inte accepterar kakor, eller ångrar att du tidigare godkänt användningen av kakor, kan du alltid gå in i din webbläsares säkerhetsinställningar och blockera eller ta bort kakor.

Du kan även besöka https://www.aboutcookies.org/ som innehåller omfattande information om hanteringen av kakor för en många olika webbläsare. Där finner du även information om hur du tar bort kakor från din dator samt mer allmän information om kakor.